Снимка БулфотоНародното събрание прие доклада на Междуведомствената комисия за експортен контрол

...
Снимка БулфотоНародното събрание прие доклада на Междуведомствената комисия за експортен контрол
Коментари Харесай

НС прие доклада за експортен контрол и неразпространение на оръжията за масово унищожение

Снимка Булфото

Народното събрание одобри отчета на Междуведомствената комисия за експортен надзор и неразпространение на оръжията за всеобщо унищожение към министъра на стопанската система, съобщи вести.бг.

От гласувалите в зала 102 народни представители, 101 бяха " за ", а един се въздържа. В отчета се показва, че през 2018 година комисията е издала 887 позволения за артикули, свързани с защитата, а осъщественият експорт и трансфер от България е за 766 млн. евро. Общата стойност на издадените позволения за експорт и трансфер на артикули, свързани с защитата е 1 милиарда 4 млн. евро, като най-голяма част от осъществения експорт е за Саудитска Арабия, Индия, Афганистан, Съединени американски щати, Турция и Алжир.

Междуведомствената комисия е издала и 363 позволения за импорт на артикули, свързани с защитата на обща стойност 412 млн. евро от Сърбия, Германия и Съединени американски щати. Реализиран е импорт за 177 млн. евро, като най-голяма част от него е от Сърбия, Румъния и Словакия.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар: <
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР